Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš osobní příběh

Ráda bych se s vámi podělila o náš příběh, o to, jaký vliv má změna stravy na kvalitu života mě i mojí dcery.

Jmenuji se Wendy, je mi 45 let a mé dceři Terce je 18 let.
Náš postupný přechod z běžné stravy do stávajícího stavu, kdy nejíme žádné složité sacharidy (což je mouka, škroby a cukry všech forem kromě ovoce a medu), proběhl během jediného roku. Je důležité na začátku zdůraznit, že vše probíhalo přirozeně a do ničeho jsme se nenutily. Nedržíme tedy žádnou dietu. Postupně jsme stravu zlehčovaly proto, že se k nám dostávaly zásadní informace z knih, internetu i osobních zkušeností lidí kolem nás.
Zdůrazňuji to proto, aby někdo nepropadl panice, že tohle by nezvládl nebo že je to možné jen s velkým úsilím a odpíráním. Na takové zásadní změny životního stylu je potřeba, aby byl člověk připravený. U nás šlo vždy o vnitřní rozhodnutí ke změně a proto se nám to daří i přes to, že jsme nikdy v ohledu stravování nebyly disciplinované. Naopak. Pro někoho může být motivací stejně jako u nás pouhé pochopení této problematiky, pro někoho zase vážný zdravotní stav, se kterým si nevědí rady ani lékaři a člověk je ochotný udělat cokoli, aby mu bylo lépe. Zásadní změnou stravy lze vyléčit nemoci jako ulcerozní kolitida, cronova choroba, celiakie, candida, chronický průjem (případ mé dcery), alergie, deprese, aspergerův syndrom (u autismu se výrazně zlepší kvalita života, můžete se dočíst i o případech vyléčení)) a mnoho dalších zdravotních problémů. A neznamená to, že člověk musí na věky trpět a odpírat si jídlo. V okamžiku vašeho rozhodnutí totiž přejdete na jiný systém stravování a naučíte se prostě pracovat s jinými surovinami.