Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rodinná pekárna

                       rodinka-vanoce-2017.jpg

Co přináší rok 2018 ?

Máme spoustu novinek, třeba Kaštanový cheesecake nebo Mrkvový dort
s pekany a kaštanovým krémem, začínáme péct i veganské koláčky, protože přibývá lidí
s alergií na vejce.

Během léta nebo po létě nás čeká stěhování do krásného kraje Bílých Karpat.
Do vánoc budeme pravidelně na trzích v Praze i v Plzni.

V obci Bánov, pár kilometrů od Uherského Brodu z jedné strany a 8 km na druhou stranu směr Karpaty do Lopeníku, kde budeme bydlet, otevřeme malou pekárničku s prodejnou.
Palo už se těší, jak bude dělat ke koláčkům kvalitní kávu :-)

Začínají fungovat licenční Paleo pekárny:
- Hodkovice nad Nisou
- Děčín
- Bratislava a Trnava

A jednáme s dalšími zájemci.

Jakub ukončil samostatné podnikání s bezlepkovou pekárnou ve Velimi..

20180317_090651.jpg
takhle nám sněžilo na trhu v polovině března na Náplavce :-)

Během roku 2017

Jsme malý rodinný projekt a to se nám líbí. Nechceme péct ve velkém. Díky tomu udržujeme vysokou kvalitu surovin, které ve výrobě používáme. Naše Paleo a SCD koláčky, jsou čím dál více vyhledávané napříč všemi věkovými kategoriemi. Kdo u nás ochutná zjistí, že zdravé může znamenat i velmi chutné :-)
V září 2017 se oblékneme do nového kabátu, aby si nás lidé nepletli s běžnými nebo bezlepkovými pekárnami.

Naše paleo a scd výrobky poznáte pod tímto logem:

                                                  nove-logo.jpg

Nejsme bezlepková pekárna, jsme Paleo a SCD pekárna. Je v tom veliký rozdíl, neboť bezlepkově ještě neznamená zdravě, pokud je tato strava plná škrobu, cukru a mléka.
To, že je Paleo přirozeně bez lepku, je bonus navíc k tomu, jak zdraví přínosný tento způsob stravování je. Paleo není jediný zdravý způsob stravování, máte spoustu dalších možností, vyberte si takový způsob stravy, který vám osobně bude vyhovovat :-) Každý jsme jiný a naše tělo potřebuje individuální přístup.

Těšíme se na vás na trzích, kam jezdíme :-)

terka, palo a wendy

 

21769247_1650110885020992_498423930_o.jpg

Leden 2017

V rámci rodiny jsme se rozdělili na 2 různé projekty, jak obsahem sortimentu, tak i oficiálně. Nyní jsou to již 2 samostatné firmy. Na trzích nás už budete potkávat samostatně.

Zdravá Paleo pekárna - pod vedením Terky a Pala 

  • pečeme bez cukru, laktózy, škrobu a jakéhokoliv obilí (tedy i lepku)
  • díky tomu je většina sortimentu vhodná i pro diabetiky
  • nepoužíváme žádné bezlepkové suroviny jako jsou pohanka, tapioka, kukuřice, rýže, brambory a pod.
  • pečeme bez použití škrobu a kypřícího prášku, pouze se sodou
  • sladíme datlemi, medem anebo jiným ovocem
  • výrobky jsou bez laktózy a mléčné bílkoviny, používáme BIO kokosový olej nebo domácí ghí (přepuštěné máslo)
  • pořádáme kurzy zdravého vaření ve Velimi u Kolína

Bezlepková pekárna.- pod vedením Jakuba

  • má přirozeně bezlepkový sortiment
  • nepoužívá odlepkovanou pšenici
  • část sortimentu je bez laktózy
  • sladí třtinovým cukrem nebo medem
  • kamenná prodejna Bezlepkové pekárny je ve Velimi u Kolína, ul. Palackého 431 u vlakového přejezdu, tam ale není na prodej naše Paleo pečivo

takto jste dosud našli Paleo pekárnu na Jiřáku každý čtvrtrek

16779995_1425142357517847_503417497_n.jpg

2014 - 2016
Jak to všechno začalo?

Malá rodinná pekárna vznikla v roce 2014. Nejdříve jsme se zaměřili na 100% žitné pečivo a dobroty. Zákazníky na farmářských trzích jsme fascinovali mufinama
z červené řepy, cizrny či mrkve. Postupně jsme rozšiřovali výrobu o různé koláče, dorty, sušenky a hlavně výborný kvasový 100% žitný chléb. Vzhledem k tomu, že už od začátku poměrně dost lidí přicházelo s dotazem na bezlepkové výrobky, začali jsme se věnovat i bezlepkovému pečení. Během pár měsíců vznikl rozmanitý sortiment bez lepku a často i bez laktózy.

                        takto jste nás mohli vidět do konce roku 2015
                     naplavka-1.jpg

Na konci roku 2015 se můj syn Jakub rozhodl pro přebudování žitného provozu ve Velimi na provoz čistě bezlepkový. Když jsme před vánoci 2015 měli objednávky na více než 100kg vánočního bezlepkového pečiva zatímco na žitné asi jen 30kg, ukázal se jasně směr do budoucna pro ty, kteří se zajímají o zdravější životní styl. A právě ti nakupují na farmářských trzích a na dalších místech, kde se dají nakoupit zdravější suroviny a výrobky.

No a já s Terkou jsme začaly budovat Paleo a SCD pekárnu, protože jsme tak doma začaly i samy jíst. Reakce zákazníků na zcela nový sortiment byly skvělé a povzbuzující pro další práci.