Jdi na obsah Jdi na menu
 

jablíčka v těstíčku z BAM nebo z KOM

17807192_1500854646613519_266614528_n.jpg   17820801_1500854656613518_1245316164_n.jpg

Do kokosového mléka (nebo jiné alternativy) přimíchejte vejce (2ks na 250ml) oslaďte datlovým sirupem nebo medem, přidejte špetku soli a zahustěte banánovou (na fotce) nebo kokosovou moukou. Těsto musí být hustší než na lívance, aby na jablíčkách drželo a nezteklo dříve, než vložíte do oleje. Těsto houstne postupně, mějte trpělivost. 

Jablka oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na asi 1cm kolečka (můžou být jakékoli tvary :-) 

Jablka namáčejte v těstíčku a smažte v nejméně 3cm vrstvě kokosového oleje. Ten musí být rozpálený, pozor, během minutky otočte, smaží se velmi rychle. Nechte okapat a podávejte pokapané medem nebo sirupem, můžete jemně posypat třeba kokosovou moukou nebo namletými ořechy.

Je možné použít i jiné druhy ovoce, doporučuji ty tvrdší jako třeba banány, hrušky, meruňky apod.. , aby nepouštěla moc šťávy při smažení.

Dobrou chuť :-)